Jajka w bulionie na parze
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1287
Składniki:
- 4 jajka
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Dymkę umyć, obrać ze skóry i razem ze szczypiorkiem pokroić drobno. Następnie jajka wbić do rondla, zalać je bilionem warzywnym, roztrzepać trzepaczką, po czym doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i przełożyć do naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Dodać do tego pokrojoną wcześniej dymkę i całość zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia, dokładnie wymieszać i przelać na talerz. Gotową potrawę posypać pokrojonym szczypiorkiem i polać olejem sezamowym.
Komentarze (0)