Jaja sadzone na bekonie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2783
Jaja sadzone na bekonie
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 jaja
  • 4 plastry bekonu
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Opis przygotowania:

Wyłożyć plastry bekonu i obsmażyć z obu stron, po czym wyciągnąć je na talerz. Jajka rozbić na patelni i usmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone jajka ułożyć na plastrach bekonu, posypać pokrojoną drobno cebulą, posolić, dodać pieprz. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów