Jajka Fu-Jang

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3592

Składniki:

  • 8 jajek
  • 25 dkg szynki
  • 2 zielone cebule
  • 1 łyżka sosu sojowego lub przypraw do zupy
  • 4 łyżki oleju arachidowego lub sojowego
  • 10 dkg zielonego groszku z puszki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Opis przygotowania:

Cebule obrać, pokroić drobno i smażyć 2 minuty na oleju. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Dodać do tego groszek, przyprawę do zup i dobrze wymieszać, a następnie przestudzić. Jajka ubić z solą i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać. Rozgrzać mocno olej na patelni i kłaść na nią łyżką małe placuszki. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Na koniec smażenia pozostały olej zagęścić mąką, dodać dwie łyżki zimnej wody, zagotować i polać powstałym sosem po plackach. Po czym podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów