Jajka Fu-Jang
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3592
Składniki:
- 8 jajek
- 25 dkg szynki
- 2 zielone cebule
- 1 łyżka sosu sojowego lub przypraw do zupy
- 4 łyżki oleju arachidowego lub sojowego
- 10 dkg zielonego groszku z puszki
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Opis przygotowania:
Cebule obrać, pokroić drobno i smażyć 2 minuty na oleju. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Dodać do tego groszek, przyprawę do zup i dobrze wymieszać, a następnie przestudzić. Jajka ubić z solą i dodać do całości. Wszystko dobrze wymieszać. Rozgrzać mocno olej na patelni i kłaść na nią łyżką małe placuszki. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Na koniec smażenia pozostały olej zagęścić mąką, dodać dwie łyżki zimnej wody, zagotować i polać powstałym sosem po plackach. Po czym podawać do spożycia.
Komentarze (0)