Salsa Criolla
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2376
Składniki:
- 6 mrożonych krewetek
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 awokado
- 1 cebula
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i awokado umyć i osączyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i przypiec na rozgrzanym grillu. Przypieczone ściągnąć z grilla, pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do krojonych krewetek. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę, natkę zielonej pietruszki pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko zalać octem winnym, oliwą z oliwek, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i odstawić na 20 minut do lodówki.
Komentarze (0)