Jajecznica z mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3325
Składniki:
- 4 jajka
- 4 ogórki kiszone
- 2 mango
- 2 gotowe tortille
- 2 pomidory
- 2 liście Nori (alg morskich)
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka masła
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę i zmiksować. Ogórki kiszone pokroić drobno, dodać do nich część natki pietruszki i zmiksować. Pomidory pokroić drobno. Tortillę wyłożyć na patelnię bez tłuszczu, dodać do niej zmiksowane ogórki, pomidory, posolić, oprószyć pieprzem i lekko zapiec na małym ogniu. Zapieczone przełożyć na talerz. Liście Nori sparzyć wrzątkiem i obłożyć nimi tortillę. Masło stopić na patelni, wbić do niego jajka, roztrzepać widelcem, dodać szczyptę soli i smażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć obok tortilli i na jej wierzch nałożyć zmiksowane mango. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)