Jajecznica z mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3136
Jajecznica z mango
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 mango
  • 2 gotowe tortille
  • 2 pomidory
  • 2 liście Nori (alg morskich)
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mango umyć, obrać ze skóry, usunąć pestkę i zmiksować. Ogórki kiszone pokroić drobno, dodać do nich część natki pietruszki i zmiksować. Pomidory pokroić drobno. Tortillę wyłożyć na patelnię bez tłuszczu, dodać do niej zmiksowane ogórki, pomidory, posolić, oprószyć pieprzem i lekko zapiec na małym ogniu. Zapieczone przełożyć na talerz. Liście Nori sparzyć wrzątkiem i obłożyć nimi tortillę. Masło stopić na patelni, wbić do niego jajka, roztrzepać widelcem, dodać szczyptę soli i smażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć obok tortilli i na jej wierzch nałożyć zmiksowane mango. Przed podaniem posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów