Jaja faszerowane szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4211
Jaja faszerowane szynką
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 jaj
  • 150 g szynki
  • 50 g żółtego sera
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji

Opis przygotowania:

Umyj jaja i ugotuj je na twardo. Następnie obierz ze skorupek, przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka. Szynkę, ser i żółtka zmiel w maszynce do mięsa lub posiekaj drobno. Dodaj śmietanę i majonez. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą warzywną. Dokładnie wymieszaj. Wypełnij farszem białka ugotowanych na twardo jaj. Udekoruj rzodkiewką i szczypiorkiem.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów