Jaja faszerowane szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4407
Składniki:
- 6 jaj
- 150 g szynki
- 50 g żółtego sera
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- przyprawa warzywna
- rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji
Opis przygotowania:
Umyj jaja i ugotuj je na twardo. Następnie obierz ze skorupek, przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka. Szynkę, ser i żółtka zmiel w maszynce do mięsa lub posiekaj drobno. Dodaj śmietanę i majonez. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą warzywną. Dokładnie wymieszaj. Wypełnij farszem białka ugotowanych na twardo jaj. Udekoruj rzodkiewką i szczypiorkiem.
Komentarze (0)