Jagnięcina duszona z ziołami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 5283
Składniki:
- 1,5 kg jagnięciny
- 10 dag boczku
- 3-4 łyżki octu
- 2 listki laurowe
- 1 cebula
- 1 pęczek natki pietruszki
- 6 pomidorów
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Do garnka wlej ocet, 500 ml wody, dodaj cebulę, przyprawy oraz pokrojoną macierzankę wraz z natką. Zagotuj marynatę i ostudź. Mięso natrzyj solą i włóż do marynaty na 10 godzin. Pokrój boczek i podsmaż w garnku. Dodaj osuszone mięso i zrumień. Dorzuć obrane, pokrojone pomidory, wlej marynatę i duś około 1,5 godziny.
Komentarze (0)