Homar w cieście z płatkami owsianymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2671
Składniki:
- 1 mrożony homar
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- olej do głębokiego smażenia
- Ciasto:
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Homara rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i pokroić na małe kawałki.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do miski, wymieszać ze szczyptą soli, wbić do tego jajko, wlać mleko kokosowe i wyrobić ciasto.
W wyrobionym cieście namoczyć kawałki pokrojonego homara i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, po czym ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.
Wszystko posypać płatkami owsianymi.
Przygotować ciasto: mąkę przesypać do miski, wymieszać ze szczyptą soli, wbić do tego jajko, wlać mleko kokosowe i wyrobić ciasto.
W wyrobionym cieście namoczyć kawałki pokrojonego homara i wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, po czym ściągnąć je z ognia, osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz.
Wszystko posypać płatkami owsianymi.
Komentarze (0)