Jabłka z serem i boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1593
Jabłka z serem i boczkiem
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g wędzonego boczku
  • 15 g sera pleśniowego Brie
  • 2 jabłka Champion
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 pomidorki cherry
  • pęczek drobnego szpinaku
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Sałatę ze szpinakiem wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone na połówki pomidorki cherry. Jabłka pokroić w cienkie plastry, pozbawić gniazd nasiennych i dodać do składników wraz z serem pleśniowym. Następnie całość zalać jogurtem naturalnym i oprószyć szczyptą soli. Boczek wędzony pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony wraz z wytworzonym tłuszczem dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów