Jabłka z serem i boczkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1765
Składniki:
- 30 g wędzonego boczku
- 15 g sera pleśniowego Brie
- 2 jabłka Champion
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 pomidorki cherry
- pęczek drobnego szpinaku
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Sałatę ze szpinakiem wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone na połówki pomidorki cherry. Jabłka pokroić w cienkie plastry, pozbawić gniazd nasiennych i dodać do składników wraz z serem pleśniowym. Następnie całość zalać jogurtem naturalnym i oprószyć szczyptą soli. Boczek wędzony pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony wraz z wytworzonym tłuszczem dodać do potrawy.
Komentarze (0)