Jabłka z jagodami w winie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1600
Składniki:
- 4 jabłka Lobo
- 2 mielone goździki
- 2 gałązki świeżej mięty
- 1 szklanka jagód
- 1 szklanka czerwonego wina półsłodkiego Badagoni Saperavi Red
Opis przygotowania:
Jabłka, jagody oraz miętę umyć i osączyć z wody. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w dużą kostkę i przełożyć do miseczek deserowych. Pokrojone jabłka zasypać jagodami. Wino przelać do rondla, wsypać do niego mielone goździki i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu składniki ściągnąć z ognia i polać nimi owoce w misce. Całość udekorować gałązkami świeżej mięty i podawać z ciepłym jeszcze winem.
Komentarze (0)