Herbaciane lody po amerykańsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1937
Składniki:
- 1/2 l mleka
- laska wanilii
- 4 żółtka
- 100 g cukru
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 saszetki Herbaty Irving Tea Cocktails Poziomki z nutą Wanilii
Opis przygotowania:
Mleko zagotować z przepołowioną laską wanilii i zalać nim herbatę. Odstawić na 5 minut do naciągnięcia i przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę i wymieszać z mleczną herbatą. Całość nadal ucierać aż masa zacznie gęstnieć. Masę przełożyć do salaterki i schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno i dodać do masy herbacianej, całość zamrozić. Udekorować. Podawać w pucharkach do lodów.
Komentarze (0)