Jajka herbaciane z kapustą i kawiorem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1937
Składniki:
- 15 g czerwonego kawioru
- 4 jajka
- 2 saszetki czarnej herbaty.
- 1 ćwiartka czerwonej kapusty
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę czerwoną zszatkować na tarce jarzynowej i wrzucić ją do rondla. Zalać ją dwoma szklankami lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, dodać do tego 2 saszetki czarnej herbaty i ugotować je na twardo. Po ugotowaniu wyciągnąć je z wody, obrać ze skorupek, po czym ponownie włożyć do wody, w której się gotowały z saszetkami herbaty, postawić na średnim ogniu i od chwili zagotowania wody gotować je jeszcze przez 2 minuty. Po tym czasie jajka odcedzić, przekroić na połówki i wyłożyć na ugotowana wcześniej kapustę. Wszystko przełożyć czerwonym kawiorem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)