Jajka herbaciane z kapustą i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1937
Jajka herbaciane z kapustą i kawiorem
fot. dennis / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g czerwonego kawioru
  • 4 jajka
  • 2 saszetki czarnej herbaty.
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Kapustę czerwoną zszatkować na tarce jarzynowej i wrzucić ją do rondla. Zalać ją dwoma szklankami lekko osolonej wody, zagotować, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, dodać do tego 2 saszetki czarnej herbaty i ugotować je na twardo. Po ugotowaniu wyciągnąć je z wody, obrać ze skorupek, po czym ponownie włożyć do wody, w której się gotowały z saszetkami herbaty, postawić na średnim ogniu i od chwili zagotowania wody gotować je jeszcze przez 2 minuty. Po tym czasie jajka odcedzić, przekroić na połówki i wyłożyć na ugotowana wcześniej kapustę. Wszystko przełożyć czerwonym kawiorem i posypać pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów