Hamburger ze schabu i selera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1773
Składniki:
- 200 g schabu wieprzowego
- 2 selery
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Mięso umyć podzielić, na porcje, po czym oprószyć pieprzem oraz solą, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane wyciągnąć i osączyć z wody. Selery dokładnie wyszorować szczoteczką, po czym zalać lekko osoloną wodą i ugotować na miękko. Ugotowane odcedzić i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Na pokrojony seler wyłożyć ugotowany schab. Masło stopić na patelni, dodać do niego przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Zeszklone składniki wyłożyć na mięso. Całość przełożyć jedno na drugie i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)