Hamburger z tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2329
Składniki:
- 40 g tofu białego
- 15 g żółtego sera
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Szczypiorek pokroić drobno. Tofu zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Do startego tofu dodać tarty żółty ser, wsypać mąkę kukurydzianą, dodać przepuszczony przez praskę czosnek i wbić do tego jajko. Całość doprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować kotlety i smażyć je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju na patelni. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do pokrojonych pomidorów. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)