Hamburger z serem i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3142
Składniki:
- 2 zwykle bułki
- 2 gotowe hamburgery
- 2 cebule
- 2 korniszony
- 2 plastry żółtego sera
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Bułki przekroić w poprzek i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Dodać do tego pokrojone w plastry pomidory. Następnie rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i dodać gotowe hamburgery. Smażyć przez 2 minuty z każdej strony, po czym przełożyć na bułki. Ser żółty przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i kiedy zacznie się roztapiać, ściągnąć go z ognia i dodać do składników. Cebule obrać ze skóry, pokroić w plastry i zrumienić na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni, po czym dodać je do całości. Gotową potrawę podawać z korniszonami na jednym talerzu.
Komentarze (0)