Gulasz z piwem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3822

Składniki:

  • 50 dag wołowiny bez kości (łopatka, pręga, szponder, krzyżowa)
  • 2 dag mąki
  • tłuszcz
  • 8 dag cebuli
  • piwo jasne
  • 100 ml śmietany
  • 15 dag sera twarogowego
  • sól
  • pieprz i skórka cytrynowa do smaku

Opis przygotowania:

Mięso umyj, wyżyłuj, pokrój na dość dużą kostkę, posyp przyprawami i mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropl piwem i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlej śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką, dopraw do smaku. Gulasz wyporcjonuj, włóż pokrajany w kostkę ser twarogowy.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów