Gulasz z piwem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3822
Składniki:
- 50 dag wołowiny bez kości (łopatka, pręga, szponder, krzyżowa)
- 2 dag mąki
- tłuszcz
- 8 dag cebuli
- piwo jasne
- 100 ml śmietany
- 15 dag sera twarogowego
- sól
- pieprz i skórka cytrynowa do smaku
Opis przygotowania:
Mięso umyj, wyżyłuj, pokrój na dość dużą kostkę, posyp przyprawami i mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropl piwem i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia wlej śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką, dopraw do smaku. Gulasz wyporcjonuj, włóż pokrajany w kostkę ser twarogowy.
Komentarze (0)