Guacamole z pieczarkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2950
Składniki:
- 30 dag dużych pieczarek
- 15 dag sera żółtego
- 4 pomidory
- 2 awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki oczyścić i odciąć trzony przy samym kapeluszu. Dwa pomidory pokroić w plastry, nałożyć je na pieczarki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 7 minut na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy. Usmażone przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skory, pozbawić pestki, pokroić drobno i zmiksować mikserem. Do awokado dodać pokrojony drobno ser żółty, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić pieprzem solą do smaku, wymieszać i nałożyć na pieczarki z pomidorem. Pokroić 2 pomidory w dużą kostkę i wyłożyć na wierzch awokado.
Komentarze (0)