Guacamole z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2950
Guacamole z pieczarkami
fot. sweetonveg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 dag dużych pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 4 pomidory
  • 2 awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki oczyścić i odciąć trzony przy samym kapeluszu. Dwa pomidory pokroić w plastry, nałożyć je na pieczarki, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć przez 7 minut na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy. Usmażone przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skory, pozbawić pestki, pokroić drobno i zmiksować mikserem. Do awokado dodać pokrojony drobno ser żółty, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić pieprzem solą do smaku, wymieszać i nałożyć na pieczarki z pomidorem. Pokroić 2 pomidory w dużą kostkę i wyłożyć na wierzch awokado.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów