Cabonara z tofu wędzonym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3311
Składniki:
- 300 g makaronu casarecce
- 200 g wędzonego tofu
- 6 łyżek oleju
- 2 żółtka
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 1 łyżka tłuczonych pistacji
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Tofu wędzone pokroić w plastry. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, dodać tłuczone pistacje i smażyć przez 1,5 minuty. Potem dodać tofu i smażyć na rumiany kolor. Usmażone ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Żółtka roztrzepać widelcem razem z pieprzem i tartym parmezanem. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, dodać do tego ugotowany wcześniej makaron, wlać roztrzepane żółtka, doprawić solą do smaku i dokładnie wymieszać. Smażyć przez 3 minuty na małym ogniu, a następnie dodać do tofu. Gotowa potrawę posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)