Grzanki z serem i jajkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 488
Grzanki z serem i jajkami
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g białego sera twarogowego
  • 2 jajka
  • 2 kromki razowego chleba
  • 2 łyżki oleju
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Następnie chleb razowy przełożyć na rozgrzany olej na patelni i lekko go zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Następnie ściągnąć go z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu, przełożyć go na talerz i wysmarować twarogiem. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Po ugotowaniu obrać je ze skorupek i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i oprószyć szczyptą soli.

0 komenatrzy

Podobne przepisy