Grzanki z serem i jajkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1187
Składniki:
- 200 g białego sera twarogowego
- 2 jajka
- 2 kromki razowego chleba
- 2 łyżki oleju
- pęczek zielonego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Następnie chleb razowy przełożyć na rozgrzany olej na patelni i lekko go zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Następnie ściągnąć go z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu, przełożyć go na talerz i wysmarować twarogiem. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na miękko. Po ugotowaniu obrać je ze skorupek i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem i oprószyć szczyptą soli.
Komentarze (0)