Grzanki z papryką, serem i gorczycą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1172
Składniki:
- 200 g tartego sera Cheddar
- 4 kromki chleba żytniego
- 3 łyżki oleju
- 2 żółtka jaj
- 1 łyżeczka mielonej papryki chili
- 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
- sól
Opis przygotowania:
Żółtka jaj wymieszać z mieloną papryką oraz gorczycą i roztrzepać je widelcem w misce. Następnie składniki posypać tartym serem Cheddar i przełożyć je na rozgrzany olej na patelni. Smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do chwili, aż ser całkowicie się rozpuści. Wtedy ściągnąć je z ognia, osaczyć z nadmiaru tłuszczu i oprószyć szczyptą soli. Gotowe podawać na ciepło.
Komentarze (0)