Naleśniki z kurkumą, gorczycą i wiórkami kokosowymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2697
Składniki:
- 3 łyżeczki kurkumy
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki wiórków kokosowych
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka ziaren gorczycy
- 1 łyżka drobno posiekanej kolendru
- 0,5 szklanki maki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jogurt zmieszać z kurkumą, mąką, wiórkami kokosowymi, posiekaną drobno kolendrą i szczyptą soli. Z podanych składników wyrobić ciasto mikserem o konsystencji śmietanki. Rozgrzać olej na patelni i chochelką wlewać ciasto. Smażyć z obu stron przez 30-40 sekund, po czym wyciągnąć i osączyć z tłuszczu. Kiedy naleśniki są ciepłe, zwinąć je w rulony, pokroić na kawałki po 2 cm, przełożyć na talerz i posypać ziarnami gorczycy.
Komentarze (0)