Grzanki z jajkami i awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1746
Składniki:
- 4 kromki chleba razowego
- 4 jajka
- 2 dojrzale awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz świeżo zmielony
- sól
Opis przygotowania:
Awokado umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni i zrumienię na niej lekko kromki chleba razowego. Zrumieniony chleb wyłożyć na talerz. Jajka wbić do rondla z gotującym się 1 l wody i gotować do chwili, aż same białka się zetną. Wtedy łyżką cedzakową wyciągnąć je z wody i dodać do grzanek na talerzu. Dodać do tego pokrojone wcześniej awokado. Wszystko oprószyć szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)