Grillowana kapusta pekińska z serem i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2221
Składniki:
- 250 g sera Bleu
- 30 g truskawek
- 2 łodygi rabarbaru
- 1 kapusta pekińska
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Kapustę pekińską, truskawki oraz rabarbar umyć i dokładnie osączyć z wody. Następnie kapustę przekroić na połówki i przełożyć na aluminiowa tackę do grilla. Truskawki pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej kapusty. Rabarbar pokroić w skośne plastry i dodać do składników. Składniki na tacce postawić na rozpalonym grillu i grilować do chwili ich zarumienienia. Wtedy przełożyć je na talerz. Ser pokruszyć na drobne kawałeczki, przełożyć na rozgrzaną oliwę na patelni, oprószyć go szczyptą soli i smażyć do chwili, aż zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć go z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)