Kapusta pekińska z bottargą, sezamem i orzechami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2434
Składniki:
- 100 g wędzonej bottargi (wędzonej ikry z tuńczyka)
- 2 łyżki czarnego sezamu
- 2 łyżki białego sezamu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 2 łyżki tłuczonych pistacji
Opis przygotowania:
Kapustę pekińską dokładnie umyć, osączyć z wody i podzielić na liście. Następnie 2 liście kapusty przełożyć do miksera, zalać je oliwą z oliwek i zmiksować na jednolitą masę. Pozostałe liście kapusty przełożyć na na aluminiową tackę i grillować na rozpalonym grillu do chwili, aż zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Na grillowane liście kapusty na talerzu wyłożyć czarny i biały sezam oraz bottargę. Całość posypać tłuczonymi pistacjami i zmiksowanymi wcześniej składnikami.
Komentarze (0)