Granita pomidorowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2110
Składniki:
- 100 ml słodkiego wina Barbadillo Sherry Cream
- 100 ml niegazowanej wody mineralnej
- 8 pomidorków cherry
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- szczypta soli
- bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Pomidorki oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidorki zmiksować na jednolitą masę, po czym przetrzeć je przez sitko, a przetarty miąższ ponownie przełożyć do miksera. Do miąższu wlać wodę mineralną, wino, sok cytrynowy, wsypać cukier i szczyptę soli. Całość zmiksować, przełożyć do plastikowego pudełka i włożyć do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć, zeskrobać widelcem do kieliszków i udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)