
Granita
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1573

Składniki:
- Granita migdałowa:
- 100 ml mleka migdałowego
- 100 ml wody mineralnej niegazowanej
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka aromatu rumowego
- Granita mandarynkowa:
- 100 ml soku z mandarynek
- 100 ml wody mineralnej niegazowanej
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- Granita truskawkowa:
- 100 g truskawek
- 100 g wody mineralnej niegazowanej
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z limonki
Opis przygotowania:
Granita migdałowa: mleko migdałowe przelać do kubka, wlać do niego wodę mineralna niegazowaną, aromat rumowy, wsypać cukier puder i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu przelać do miski i włożyć do zamrażalnika.
Granita mandarynkowa: sok z mandarynek przelać do kubka, wlać do tego ekstrakt waniliowy, wodę mineralną niegazowaną, wsypać cukier puder i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu przelać do miski i wstawić do zamrażalnika.
Granita truskawkowa: truskawki umyć, obrać z szypułek, osączyć z wody, przełożyć do miksera i zalać wodą mineralna niegazowaną. Potem wlać do tego sok z limonki, wsypać cukier puder i całość dobrze zmiksować mikserem. Następnie przelać do miseczki i wstawić do zamrażalnika
Granita mandarynkowa: sok z mandarynek przelać do kubka, wlać do tego ekstrakt waniliowy, wodę mineralną niegazowaną, wsypać cukier puder i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu przelać do miski i wstawić do zamrażalnika.
Granita truskawkowa: truskawki umyć, obrać z szypułek, osączyć z wody, przełożyć do miksera i zalać wodą mineralna niegazowaną. Potem wlać do tego sok z limonki, wsypać cukier puder i całość dobrze zmiksować mikserem. Następnie przelać do miseczki i wstawić do zamrażalnika
Komentarze (0)