Goto

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 106
Goto
fot. Judgefloro (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 800 ml bulionu wołowego
  • 250 g kleistego ryżu
  • 100 g skórek wieprzowych
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 cm świeżego imbiru
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, odsączyć z wody i drobno posiekać. Imbir obrać ze skóry i drobno pokroić. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać bulionem wołowym i dodać do tego posiekany drobno imbir. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i ugotować go miękkości. Po ugotowaniu ryż z bulionem przelać na talerz. Jajka przełożyć do kolejnego rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka wyciągnąć z wody, obrać ze skorupek i dodać do ryżu z bulionem. Skórki wieprzowe, pokroić w cienkie plastry i zrumienić je na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Po zrumienieniu dodać do całości. Następnie czosnek obrać ze skóry, pokroić go w drobną kostkę, przyrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym ściągnąć go z ognia i dodać do potrawy. Wszystko posypać pokrojonym wcześniej szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów