Warzywa z kiełbasą w mleku kokosowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1964
Warzywa z kiełbasą w mleku kokosowym
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml mleka kokosowego
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 25 g suchej kiełbasy krakowskiej
  • 1 młoda zielona cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię przekroić na połówki, pozbawić nasion, a miąższ pokroić w dużą kostkę i przełożyć do rondla. Fasolkę pozbawić końcówek i dodać do pokrojonej cukinii. Pokrojone warzywa zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukrem brązowym i ugotować do miękkości. Ugotowane składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę krakowską pokroić w kostkę, po czym smażyć ją na rozgrzanym oleju na patelni przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów