Warzywa z kiełbasą w mleku kokosowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2193
Składniki:
- 300 ml mleka kokosowego
- 30 g zielonej fasolki szparagowej
- 25 g suchej kiełbasy krakowskiej
- 1 młoda zielona cukinia
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię przekroić na połówki, pozbawić nasion, a miąższ pokroić w dużą kostkę i przełożyć do rondla. Fasolkę pozbawić końcówek i dodać do pokrojonej cukinii. Pokrojone warzywa zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukrem brązowym i ugotować do miękkości. Ugotowane składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę krakowską pokroić w kostkę, po czym smażyć ją na rozgrzanym oleju na patelni przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)