Galaretka trójkolorowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3514
Galaretka trójkolorowa
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki śmietany kremówki
  • 3 łyżki żelatyny spożywczej
  • 240 g mleka skondensowanego z puszki

Opis przygotowania:

Galaretkę truskawkową, agrestową i cytrynową rozpuścić w przegotowanej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Każdą osobno wlać do odpowiedniej formy i wstawić do lodówki, aby całkowicie stężały. Mleko skondensowane zagotować z cukrem i żelatyną. Następnie ściągnąć z ognia, wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę i odstawić do ostygnięcia. Kiedy lekko przestygnie, wyciągnąć galaretki z lodówki, pokroić na kwadraty, zalać wymieszanym mlekiem skondensowanym i wstawić całość do lodówki, aby wszystko zgęstniało. Gotowa galaretkę wyciągnąć z lodówki i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów