Galaretka trójkolorowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3514
Składniki:
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej
- 1 opakowanie galaretki cytrynowej
- 1 opakowanie galaretki agrestowej
- 1 szklanka cukru
- 0,5 szklanki śmietany kremówki
- 3 łyżki żelatyny spożywczej
- 240 g mleka skondensowanego z puszki
Opis przygotowania:
Galaretkę truskawkową, agrestową i cytrynową rozpuścić w przegotowanej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Każdą osobno wlać do odpowiedniej formy i wstawić do lodówki, aby całkowicie stężały. Mleko skondensowane zagotować z cukrem i żelatyną. Następnie ściągnąć z ognia, wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę i odstawić do ostygnięcia. Kiedy lekko przestygnie, wyciągnąć galaretki z lodówki, pokroić na kwadraty, zalać wymieszanym mlekiem skondensowanym i wstawić całość do lodówki, aby wszystko zgęstniało. Gotowa galaretkę wyciągnąć z lodówki i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)