Filety w szpinaku i galarecie.

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1320

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 2 małe słoiczki zurawiny
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 szklanki czerwonego wina półwytrawnego
  • 20 dag szpinaku
  • 1 kostka rosołowa

Opis przygotowania:

1.Mięso pokroić wzdłuż na paski.Zalać dwoma szklankami wrzątku,dodać kostkę rosołową i ugotować do miękkości.Ocztszczyny szpinak na minutę włożyć do wrzątku.Wyjąć,przelać zimną wodą.
2.Żelatyne zalać 1/2 szklanki wina,gdy spęcznieje,podgrzewać mieszając,aż się rozpuści.Połączyć z resztą wina i żurawiną,zmiksować.na spód opłukanej zimną wodą formy wlać połowę galaretki,odstawić ,by zastygła.
3.Na galaretce ułożyć paski kurczaka owiniete liśćmi szpianku.Zalać pozostałą galaretką.Znów odstawić,by zastygła.Przed podaniem wyjąć z formy,ułożyć na półmisku,pokroić w plastry.Można ozdobić ziołami.

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów