Filet amerykański z chlebem razowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3022
Składniki:
- 400 g chleba razowego
- 200 g chudej wołowiny na steki
- 2 łyżeczki maggi
- 2 łyżeczki gotowego sosu Worcester
- 1 łyżeczka mielonej papryki czerwonej
- 1 czerwona cebula
- 0,5 łyżeczki gorczycy
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wołowinę umyć, osączyć z wody i dwukrotnie przemielić przez maszynkę do mięsa na drobnym sitku. Następnie dodać do niej maggi, gorczycę, sos Worcester, mieloną paprykę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać, przełożyć na pokrojony chleb razowy i wyłożyć na talerz. Cebulę pokroić w drobna kostkę i wyłożyć na wierzch potrawy.
Komentarze (0)