Filet amerykański z chlebem razowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3038
Filet amerykański z chlebem razowym
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g chleba razowego
  • 200 g chudej wołowiny na steki
  • 2 łyżeczki maggi
  • 2 łyżeczki gotowego sosu Worcester
  • 1 łyżeczka mielonej papryki czerwonej
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 łyżeczki gorczycy
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Wołowinę umyć, osączyć z wody i dwukrotnie przemielić przez maszynkę do mięsa na drobnym sitku. Następnie dodać do niej maggi, gorczycę, sos Worcester, mieloną paprykę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać, przełożyć na pokrojony chleb razowy i wyłożyć na talerz. Cebulę pokroić w drobna kostkę i wyłożyć na wierzch potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów