Fasola z miodem i musztardą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1872
Fasola z miodem i musztardą
fot. yoppy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
  • szczypta soli
  • pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Fasolę osaczyć z zalewy. Na rozgrzanej patelni stopić 2 łyżki masła, dodać do tego miód, musztardę, mieloną gorczycę i dokładnie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać osączoną wcześniej z zalewy fasolę, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz, posypać pokrojonym szczypiorkiem i dodać pozostałe, niestopione masło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów