Fasola z mięsem mielonym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4175
Składniki:
- 40 g białej fasoli
- 40 g mięsa mielonego
- natka zielonej pietruszki
- maggi
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła
- 1 pomarańcza
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę moczyć przez 4 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i przełożyć na talerz. Masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Następnie dodać przecier pomidorowy, mięso mielone i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać, podsmażyć, dodać do tego sok z 1 pomarańczy, doprawić solą oraz pieprzem i dodać do fasoli. Wierzch udekorować skórką pomarańczy pokrojoną w paski.
Komentarze (0)