Bób z serem i miętą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2380
Składniki:
- 30 g bobu
- 30 g sera feta
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- garść świeżej mięty
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz miętę umyć i osączyć z wody. Bób przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Do odcedzonego bobu dodać pokruszony drobno ser feta, pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i miętę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, zalać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć na talerz.
Komentarze (0)