Fasola w pomidorach z kabanosem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1716
Składniki:
- 400 g białej fasoli
- 25 g kabanosów wieprzowych
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka przypraw do fasoli
- 1 zielona papryka chili
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa opłukać pod bieżącą wodą. Fasolę przesypać do rondla, zalać ja 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 1 godzinę. Po namoczeniu ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Kabanosy pokroić w talarki. Następnie masło stopić na rozgrzanej patelni i dodać do niego pokrojone kabanosy. Kabanosy smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu, dodać do tego pokrojoną wcześniej paprykę, wymieszać i smażyć do chwili, aż papryka się zeszkli. Wtedy dodać do tego ugotowaną fasolę, oprószyć ją przyprawą do fasoli i dodać do tego koncentrat pomidorowy. Wszystko dobrze wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 1,5 minuty. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)