Fabada fasolowa z szynką i kaszanką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2776
Składniki:
- 40 g dużej fasoli
- 20 g wędzonej szynki
- 4 liście młodej kapusty
- 2 pęta kaszanki
- 1 czerwona cebula
- 1 marchew
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć na 4 godziny, następnie gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Do fasoli dodać pokrojoną na kawałki marchew, szynkę pokrojoną w dużą kostkę i cebulę. Liście kapusty opłukać, pokroić na kawałki i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dodać pokrojoną w plastry kaszankę, wymieszać i zagotować. Następnie ściągnąć z ognia i przelać na talerz.
Komentarze (0)