Dżem rabarbarowo-pomarańczowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2496
Składniki:
- 4 szklanki pokrojonego rabarbaru
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka soku pomarańczowego
Opis przygotowania:
Rabarbar umyć, przełożyć do rondla, zalać go sokiem pomarańczowym i wsypać cukier. Następnie zagotować na dużym ogniu, po czym zmniejszyć ogień i gotować do czasu, aż całość zgęstnieje (ok. 1 godziny). W czasie gotowania wszystko przemieszać od czasu do czasu drewnianą łyżką. Po ugotowaniu ściągnąć z ognia, przełożyć do słoików, zakręcić je i włożyć do rondla zalanego do połowy woda. Gotować przez 10 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Komentarze (0)