Crumble rabarbarowo-truskawkowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1541
Składniki:
- 250 g rabarbaru
- 250 g truskawek
- 200 g masła
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 0,5 szklanki cukru
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Rabarbar oraz truskawki umyć i osączyć z wody. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na kawałki i przełożyć na blachę do pieczenia. Rabarbar pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych truskawek. Mąkę przesypać na stolnicę, wymieszać z cukrem, dodać do tego masło, zagnieść ciasto, urwać z niego ręcznie małe kawałeczki i dodać je do truskawek z rabarbarem. Wszystko posypać płatkami owsianymi, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)