Crumble rabarbarowo-truskawkowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1541
Crumble rabarbarowo-truskawkowe
fot. Lori L. Stalteri / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g rabarbaru
  • 250 g truskawek
  • 200 g masła
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 0,5 szklanki cukru
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Rabarbar oraz truskawki umyć i osączyć z wody. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na kawałki i przełożyć na blachę do pieczenia. Rabarbar pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych truskawek. Mąkę przesypać na stolnicę, wymieszać z cukrem, dodać do tego masło, zagnieść ciasto, urwać z niego ręcznie małe kawałeczki i dodać je do truskawek z rabarbarem. Wszystko posypać płatkami owsianymi, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów