Dynia z serem pleśniowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2468
Składniki:
- 2 małe dynie
- 2 opakowania sera pleśniowego Camembert
- 2 bułki bagietki małe
- 5 dag szpinaku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 pomidor
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól
- pieprz
- pikantny keczup
Opis przygotowania:
Dynie umyć, wydrążyć otwory i usunąć gniazda nasienne. Ser pleśniowy pokroić w kostkę i napełnić środki dyń. W bułkach zrobić wgniecenia i również napełnić je serem. Jajko rozmącić z kurkumą widelcem, wysmarować nim dynie i obtoczyć w bułce tartej. Całość lekko oprószyć solą i pieprzem i ułożyć razem z bułkami na blasze do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i piec do miękkości dyni. Po upieczeniu, dynie i bułki przełożyć na talerz. Otwory bułek zalać keczupem. Pomidora przeciąć na ćwiartki i razem ze szpinakiem podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Podsmażone przełożyć na wierzch dyni. Podawać z keczupem.
Komentarze (0)