Dynia z serem pleśniowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2253
Dynia z serem pleśniowym
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 małe dynie
  • 2 opakowania sera pleśniowego Camembert
  • 2 bułki bagietki małe
  • 5 dag szpinaku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 pomidor
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • pikantny keczup

Opis przygotowania:

Dynie umyć, wydrążyć otwory i usunąć gniazda nasienne. Ser pleśniowy pokroić w kostkę i napełnić środki dyń. W bułkach zrobić wgniecenia i również napełnić je serem. Jajko rozmącić z kurkumą widelcem, wysmarować nim dynie i obtoczyć w bułce tartej. Całość lekko oprószyć solą i pieprzem i ułożyć razem z bułkami na blasze do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i piec do miękkości dyni. Po upieczeniu, dynie i bułki przełożyć na talerz. Otwory bułek zalać keczupem. Pomidora przeciąć na ćwiartki i razem ze szpinakiem podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Podsmażone przełożyć na wierzch dyni. Podawać z keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów