Pasztet gęsi w mleku kokosowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1669
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 g pasztu z gęsich wątróbek
- 1 garstka rukoli
- 1 garstka bazylii
- 1 łyżka masła
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Bazylię i rukolę umyć i osączyć z wody. Pasztet podzielić na porcje i lekko go zrumienić na rozgrzanym maśle na patelni. Wlać do tego mleko kokosowe i całość szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu składniki doprawić do smaku szczypta soli, wymieszać, a następnie ściągnąć z ognia i przelać do mniejszych miseczek. Wszystko posypać rukolą oraz bazylią i podawać na ciepło.
Komentarze (0)