Pasztet gęsi w mleku kokosowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1417
Pasztet gęsi w mleku kokosowym
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g pasztu z gęsich wątróbek
  • 1 garstka rukoli
  • 1 garstka bazylii
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Bazylię i rukolę umyć i osączyć z wody. Pasztet podzielić na porcje i lekko go zrumienić na rozgrzanym maśle na patelni. Wlać do tego mleko kokosowe i całość szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu składniki doprawić do smaku szczypta soli, wymieszać, a następnie ściągnąć z ognia i przelać do mniejszych miseczek. Wszystko posypać rukolą oraz bazylią i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów