Dynia pieczona z cebulką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 792
Składniki:
- 800 g miąższu z dyni
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 cebule
- 1 łyżeczka przyprawy garam masala
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z nadmiaru wody i pokroić drobno. Miąższ z dyni pokroić w dużą kostkę i przełożyć go na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i posypać nią miąższ z dyni. Następnie całość posypać natką zielonej pietruszki, przyprawą garam masala, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Wszystko piec do chwili, aż dynia zmięknie, wtedy wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na tackę.
Komentarze (0)