Drink z jabłkiem i selerem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 2992
Składniki:
- 50 ml wina musującego Sowietskoje Igristoje
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 jabłka słodko winne
- 1 łyżka soku z limonki
Opis przygotowania:
Łodygi selera oraz jabłka umyć i osaczyć z wody. Następnie jabłka przekroić, usunąć gniazda nasienne, wykroić 1 plaster do dekoracji, a resztę pokroić w drobna kostkę. Połowę łodygi selera pozostawić, resztę zmiksować z jabłkiem na sok. Brzegi kieliszka namoczyć sokiem z limonki, po czym wlać schłodzone wino musujące, a następnie wlać zmiksowany sok. Całość udekorować plastrem jabłka oraz pozostawioną łodygą selera.
Komentarze (0)