Dorsz z pokrzywą i kiełkami rzodkiewki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 560
Dorsz z pokrzywą i kiełkami rzodkiewki
fot. motghnit (elements.envato.com)

Składniki:

  • 600 g filetów z wędzonego dorsza
  • 20 g kiełków słonecznika
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 liście pokrzywy
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżeczka suszonych płatków papryki chili
  • sól

Opis przygotowania:

Liście pokrzywy sparzyć wrzącą wodą, odsączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Kiełki słonecznika opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć z jej nadmiaru i dodać do pokrzywy na talerzu. Następnie dodać do tego pokrojonego na porcje wędzonego dorsza. Całość polać oliwą z oliwek i oprószyć szczyptą soli oraz płatkami papryki chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów