Dorsz z pokrzywą i kiełkami rzodkiewki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 560
Składniki:
- 600 g filetów z wędzonego dorsza
- 20 g kiełków słonecznika
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 liście pokrzywy
- 1 szklanka wrzącej wody
- 1 łyżeczka suszonych płatków papryki chili
- sól
Opis przygotowania:
Liście pokrzywy sparzyć wrzącą wodą, odsączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Kiełki słonecznika opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć z jej nadmiaru i dodać do pokrzywy na talerzu. Następnie dodać do tego pokrojonego na porcje wędzonego dorsza. Całość polać oliwą z oliwek i oprószyć szczyptą soli oraz płatkami papryki chili.
Komentarze (0)