Diabelskie jajka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1332
Składniki:
- 6 jaj
- 1 łyżka miodu wielokwiatowego
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka słodkiej musztardy
- 1 łyżeczka suszonej papryki
- 1 łyżeczka suszonej kolendry
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Jajka umyć, potem przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać je ze skorupek, przekroić na połowy i usunąć żółtka do miski. Następnie żółtka rozgnieść widelcem, po czym dodać do nich majonez, masło, miód, doprawić do smaku szczyptą soli i dobrze rozmieszać na jednolitą masę. Po rozmieszaniu masę nałożyć łyżeczką w miejsce usuniętych wcześniej żółtek. Papryczkę suszoną posiekać drobno i posypać nią potrawę. Całość wyłożyć na talerz, polać słodką musztardą i posypać suszoną kolendrą.
Komentarze (0)