Diabelskie jajka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1332
Diabelskie jajka
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 jaj
  • 1 łyżka miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 1 łyżeczka suszonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jajka umyć, potem przełożyć je do rondla, zalać wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać je ze skorupek, przekroić na połowy i usunąć żółtka do miski. Następnie żółtka rozgnieść widelcem, po czym dodać do nich majonez, masło, miód, doprawić do smaku szczyptą soli i dobrze rozmieszać na jednolitą masę. Po rozmieszaniu masę nałożyć łyżeczką w miejsce usuniętych wcześniej żółtek. Papryczkę suszoną posiekać drobno i posypać nią potrawę. Całość wyłożyć na talerz, polać słodką musztardą i posypać suszoną kolendrą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów