Eomuk-Tang
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3934
Składniki:
- 300 g filetów z mintaja
- 2 jajka
- 1 l bulionu warzywnego z kostki
- 1 seler
- 1 marchew
- 1 cebula
- 1 szklanka mąki pszennej
- pęczek świeżego lubczyku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz filety rybne umyć i osączyć z wody. Marchew oraz seler obrać ze skóry, po czym marchew pokroić w talarki, a seler na kawałki i przełożyć do rondla. Cebulę obrać ze skóry i w całości dodać do pokrojonych warzyw. Następnie wlać do tego bulion warzywny i postawić na średnim ogniu. Jajka wbić na talerz i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać mąkę i wymieszać ją ze szczyptą soli oraz pieprzu. Filety rybne ostrym nożem przekroić w podłużne, cienkie plastry, a przekrojone namoczyć w roztrzepanych jajkach, potem w mące ze składnikami i nabić je na długie patyczki szaszłykowe. Nabitą rybę włożyć do gotowanych składników i wszystko gotować do miękkości. Gotowe przelać do miski i dodać niego ugotowana rybę. Całość udekorować natką świeżego lubczyku i pokrojoną w plastry czerwoną papryczką chili.
Komentarze (0)