Deser truskawkowy z czekoladą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2221
Składniki:
- 30 g truskawek
- 16 migdałów
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 opakowanie gotowej bitej śmietany w sprayu
Opis przygotowania:
Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w plastry. Migdały smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu przez 2 minuty. Bitą śmietanę wycisnąć na talerz. Czekoladę drobno pokruszyć, wrzucić do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Polem ściągnąć z ognia i polać nią bitą śmietanę. Na czekoladę wyłożyć pokrojone truskawki, a na nie sparzone migdały.
Komentarze (0)