Deser truskawkowy z czekoladą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2221
Deser truskawkowy z czekoladą
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g truskawek
  • 16 migdałów
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie gotowej bitej śmietany w sprayu

Opis przygotowania:

Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w plastry. Migdały smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu przez 2 minuty. Bitą śmietanę wycisnąć na talerz. Czekoladę drobno pokruszyć, wrzucić do rondla i rozpuścić na małym ogniu. Polem ściągnąć z ognia i polać nią bitą śmietanę. Na czekoladę wyłożyć pokrojone truskawki, a na nie sparzone migdały.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów