Deser sucharkowo-owocowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1769
Deser sucharkowo-owocowy
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 8 sucharków delikatesowych
  • 4 łyżki truskawek z kompotu
  • 4 łyżki kompotu z truskawek
  • 4 łyżki soku z grejpfruta czerwonego
  • 2 listki świeżej mięty
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 grejpfrut czerwony

Opis przygotowania:

Grejpfruta oraz miętę umyć i osaczyć z wody. Sucharki wyłożyć na talerz. Następnie sok z grejpfruta zmieszać z kompotem z truskawek i polać tym sucharki na talerzu. Dodać do tego truskawki z kompotu i obranego ze skóry i podzielonego na plastry grejpfruta. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do całości. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów