Deser sucharkowo-owocowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1769
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 8 sucharków delikatesowych
- 4 łyżki truskawek z kompotu
- 4 łyżki kompotu z truskawek
- 4 łyżki soku z grejpfruta czerwonego
- 2 listki świeżej mięty
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 grejpfrut czerwony
Opis przygotowania:
Grejpfruta oraz miętę umyć i osaczyć z wody. Sucharki wyłożyć na talerz. Następnie sok z grejpfruta zmieszać z kompotem z truskawek i polać tym sucharki na talerzu. Dodać do tego truskawki z kompotu i obranego ze skóry i podzielonego na plastry grejpfruta. Śmietanę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać do całości. Wszystko udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)