Deser doniczkowy
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2519
Składniki:
- 200 ml śmietany kremówki
- 200 g czekoladowego ciasta
- 50 ml likieru kawowego
- 2 szklanki lodów bakaliowych
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka mielonych orzechów laskowych
- 1 łyżka tartej drobno gorzkiej czekolady
Opis przygotowania:
Lody bakaliowe przełożyć do małych doniczek plastikowych i ugnieść łyżeczką. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i nałożyć na ugniecione lody w doniczce. Ciasto czekoladowe pokruszyć na drobne kawałeczki i przełożyć do miski. Wsypać do tego mielone orzechy laskowe, tartą czekoladę i zalać likierem kawowym. Składniki w misce dokładnie wymieszać, po czym dodać lodów z bitą śmietaną w doniczce. Wszystko udekorować ozdobnym kwiatem.
Komentarze (0)