Ciasto francuskie z miodem i śmietaną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 964
Składniki:
- 600 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 ml śmietany 18%
- 200 ml płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka startej skórki cytrynowej
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić i wyłożyć plastrami na stolnicy. Każdy z plastrów wysmarować płynnym miodem lipowym i nałożyć jeden na drugi. Ciasto z miodem przełożyć na blachę do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem oraz startą skórką cytrynową i polać tym całość.
Komentarze (0)