Ciasto francuskie z miodem i śmietaną

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 964
Ciasto francuskie z miodem i śmietaną
fot. joyosity (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 600 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 ml śmietany 18%
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka startej skórki cytrynowej

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i wyłożyć plastrami na stolnicy. Każdy z plastrów wysmarować płynnym miodem lipowym i nałożyć jeden na drugi. Ciasto z miodem przełożyć na blachę do pieczenia wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem oraz startą skórką cytrynową i polać tym całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów