Deser bananowo-waniliowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1320
Deser bananowo-waniliowy
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 ml mleka 2 % zimnego
  • 3 łyżki mleka słodowego w proszku Horlicks
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki i przełożyć do miksera. Wsypać do nich mleko w proszku, wlać ekstrakt waniliowy oraz zimne mleko. Całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przełożyć ją do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć i przełożyć do szklanek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów